måndag, september 21

En upplysande söndag

När vi alla hade vaknat igår och fått krafterna tillbaka efter lördagkvällens surströmmingsmiddag, beslöt vi oss för att åka iväg för att köpa sänglampor till vårt nya sovrum.

Väl i affären kom vi på att det fanns större lampbehov än så, vilket resulterade i mycket mer belysning än vad vi hade tänkt oss.

Vi fick med oss hem en spotlightskena med fina frostade vita lampskärmar att ha i walkingcloset-en, belysning över soffan har vi länge letat efter och igår kom vi hem med en Le Klint - i tron att den skulle bryta av lite kul med rådande inredning - med den där gick vi bet. Den blev alldeles för stor, tung och dominerande. Utsikten försvann.

Till tv-rummet hittade vi en cool lampa i brunt som vi kom på att vi skulle kunna ha i vitt istället för LeKlinten, sagt och gjort iväg till affären och lämna tillbaka LeKlint och istället ta hem en vit lampboll - ascool.

Till soffgruppen hittade vi en överdimensionerad skrivbordslampa som står på golvet - den kan nog bli en riktig favorit.

Vi har inte hängt upp lamporna ännu, men när vi provtände vår runda boll fick vi ett skrattanfall - lampans mönster projiceras på väggarna så hela vardagsrummet får ett virr-varr-sken - känslan av en vit djungel liksom - som vita blad överallt. Frågan är om vi kommer att stå ut med det skenet och framförallt kommer vi nog inte vilja ha det skenet i TV-rummet. Nära till epileptiskt anfall tillsammans med tv:ns sken....

Började bli lite svettigt nu. Först en storköp där vi hamnade på många många tusenlappar, sedan tillbaka med LeKlinten och få tillbaka 6.000 kr - kändes bra - för att sedan ta hem en "djungelboll" för betydligt lägre pris - och nu vet vi inte om vi kommer att trivas med den. Vi vill, för den är cool.

När jag i morse slog upp DN får jag ytterligare en kalldusch - ett lampföretag återkallar alla sina lampor - "precis" såna som vi hade köpt till sovrummet - skälet till varför vi var iväg till lampaffären över huvudtaget. Innan jag hittade kartongen hann jag sjunga f-n-låten, kände att vi inte behövde fler miss-köp. En lättnandes suck när jag ser att det är inte den lampan som vi har köpt som ska tillbaka, troligtvis är vi därför i hamn vad gäller sovrummet - vardagsrummet känns fortfarande som ett öppet kort.....

Inga kommentarer: